Οι πράσινοι βλαστοί φαγόπυρου ταιριάζουν με όλα τα πράσινα! Για παράδειγμα, με βότανα, αβοκάντο, αγγούρι, σέλινο. Συμπεριλαμβάνοντας το βλαστό φαγόπυρου στη καθημερινή σας διατροφή, αποκτάτε ισχυρή ανοσία, καλή υγεία, αίσθηση ελαφρότητας και εξαιρετική διάθεση.
Βάρος: 600 γρ
Η αλεύρι από μπιζέλια χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή ψωμιού και τορτίγιας, στην παρασκευή ζυμαρικών, καθώς και σε ορισμένα γλυκά όπως ντόνατς και μπισκότα. Αρκεί να προσθέσετε μόνο 10-20% αλεύρι από μπιζέλια στο αλεύρι σίτου, και αυτά τα πιάτα θα αποκτήσουν ένα μοναδικό άρωμα μπιζελιού και θα γίνουν λίγο πιο υγιεινά. Τα μπιζέλια είναι πλούσια σε βιταμίνες C, B και PP, καθώς και σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος. Η άλεση σε πέτρινους μύλους επιτρέπει τη διατήρηση της ισορροπημένης φυσικής σύνθεσης του σπόρου, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη.
Βάρος: 400 γρ.
Η αλεύρι βρώμης είναι μια καλή επιλογή για το ψήσιμο. Τα πιο δημοφιλή πιάτα είναι τα μπισκότα βρώμης και οι τηγανίτες. Οι διατροφολόγοι πιστεύουν ότι η βρώμη είναι πιο υγιεινή από άλλα δημητριακά. Όταν προστίθεται αλεύρι βρώμης σε αρτοσκευάσματα, γίνονται πιο αφράτα και θρυμματιστά, επομένως αυτό το αλεύρι μπορεί να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο του σιταριού. Η άλεση με πέτρες μας επιτρέπει να διατηρούμε τη φυσική ισορροπημένη σύνθεση των δημητριακών, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη, ενός σημαντικού δείκτη για όσους φροντίζουν την υγεία τους.
Βάρος: 350 γρ.